Ooievaars zonder grenzen
     > Atlas (info per land) > Niger
Niger

Broedparen

 

De ooievaar broedt niet in Niger.

 

Trek en overwintering

 

Ooievaars vanuit het westen en zuidwesten van Europa, Marokko, Algerije en Tunesië overwinteren in het westen van Afrika.
In Niger verblijven de ooievaars hoofdzakelijk in kleine waterrijke gebieden en nabij vloeibeemden langs de rivier de Niger in het uiterste zuidwesten van het land. Uit het drogere deel van het land zijn slechts erg weinig waarnemingen van ooievaars bekend (Mullié, Brouwer en Scholte 1995).

In Niger kent de ooievaar weinig directe bedreigingen, de soort wordt slechts in beperkte mate gestroopt en er zijn geen gegevens bekend van slachtoffers bij de bestrijding van sprinkhanen.

 

Meer info

 

Heel veel interessante informatie over het land Niger, zijn klimaat, landbouw en bevolking kan je vinden op de website van de FAO.
http://www.fao.org/giews/french/basedocs/ner/nertoc1f.htm